Jdi na obsah Jdi na menu
 


ŘEZY PAVLOVA

 / čerpáno : Knihovnička receptů/

4 bílkyrezy-pavlova.jpg

220g cukr moučka

2 lžíce octa

2 lžičky solamylu

 

300ml 33% šlehačky

1 ztužovač do šlehačky

ovoce, čokoláda

 

rezy-pavlova-1.jpg

 

Bílky vyšlehat dotuha a po lžících přidat cuk

r.Pěna musí být dobře tuhá. Nakonec přikápnout ocet a vmíchat solamyl a pošlehat.

Na plech vyložený pečícím papírem nanést vrstvu asi 4-5 cm vysokou. Péct ve vyhřáté troubě na 170°C asi 20 minut a pak teplotu stáhnout na 70°C.Dosušit zvolna eště asi 30 minut.Na povrchu se vytvoří zlatavá krusta.Hmota při pečení nabude a není na závadu pokud popraská a po vyjmutí klesne. Po vytažení nechat zchladnout , rozkrojit na dvě části. Jednu část naplnit šlehačkou a přikrýt druhou části.Nakonec šlehačkou nazdobit a ozdobit ovocem a čokoládou.

 šlehačka: do šlehačky přidat ztužovač a vyšlehat

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář