ŘEZY PAVLOVA
/ čerpáno : Knihovnička receptů/
4 bílky
220g cukr moučka
2 lžíce octa
2 lžičky solamylu
300ml 33% šlehačky
1 ztužovač do šlehačky
ovoce, čokoláda
Bílky vyšlehat dotuha a po lžících přidat cuk
r.Pěna musí být dobře tuhá. Nakonec přikápnout ocet a vmíchat solamyl a pošlehat.
Na plech vyložený pečícím papírem nanést vrstvu asi 4-5 cm vysokou. Péct ve vyhřáté troubě na 170°C asi 20 minut a pak teplotu stáhnout na 70°C.Dosušit zvolna eště asi 30 minut.Na povrchu se vytvoří zlatavá krusta.Hmota při pečení nabude a není na závadu pokud popraská a po vyjmutí klesne. Po vytažení nechat zchladnout , rozkrojit na dvě části. Jednu část naplnit šlehačkou a přikrýt druhou části.Nakonec šlehačkou nazdobit a ozdobit ovocem a čokoládou.
šlehačka: do šlehačky přidat ztužovač a vyšlehat