KARDINÁLOVI ŘEZY
1 vejce
2 žloutky
50 g cukr moučka
40 g hladké mouky
3 bílky
100 g cukr moučka
pečící papír
cukr moučka na posypání
náplň:
250 ml šlehačky 33%
2 plátky želatiny Dr.Qetker
3 lžíce vody
4 lžíce rybízové marmelády
vanilkový cukr s moučkovým cukrem na posypání
1.těsto:
1 vejce a 2 žloutky společně s cukrem vyšlehat do husté pěny, přidat mouku a promíchat.Naplnit tím sáček se širší zdobící trubičkou.
2. těsto:
3 bílky s 100 g cukru vyšlehat na tuhý sníh.Naplnit druhý sáček se širší trubičkou.
Na polovinu plechu30x40cm, vyložený pečícím papírem , nastříkat ze sněhové hmoty o hrubce 1a1/2cm široké 3 pruhy, mezi nimi nechat mezeru 1/2cm. Do těchto mezer nastříkat druhou piškotovou hmotu.Nechat mezeru asi 10cm a opakovat na druhé polovině plechu totéž.Nakonec posypat zlehka moučkovým cukrem
Péct ve vyhřáté kolíkem pootevřené troubě na 180°C asi 20 minut.
Po vytažení na druhý papír posypaný cukrem přenést pásy, nechat vychladnout. Na rovnou část dát polovinu marmelády, potřít náplní. Na druhou rovnou část pruhu nanést druhou polovinu marmelády.A položit na první pruh. Posypat moučkovým cukrem s vanilkovým cukrem.
Nechat v lednici ztuhnout.
náplň:
V kastrůlku 2 plátky želatiny zalít 3 lžícemi vody a nechat 10 minut nabobtnat. Pak dát na sporák a jen nechat na mírném plameni nechat rozpustit. Stáhnout z plotny a vmíchat 1 lžíci šlehačky, a hned vlít do šlehačky a rychle promíchat.