Jdi na obsah Jdi na menu
 


MARTINOVSKÉ ROHLÍČKY

31. 8. 2013

/ čerpáno z receptů Hery/

300 g polohrubé mouky

martinovske-rohl.4.jpg

200 g hladké mouky

1 vejce, 1 bílek

250 g hery

20 g cukr krupice

100 ml vlažného mléka

25 g droždí

špetka soli

1 žloutek na protření

 

Náplň:

100 g lískových oříšků

20 g sušeného mléka

50 g cukr krupice

50 g strouhaných piškotů

150 ml vody

Droždí smíchat  s cukrem, vlažným mlékem a nechat vzejít kvásek. Mouku prosít se špetkou soli, smíchat s vejcem, kváskem a rozpuštěnou vlažnou Herou.Vypracovat v tužší těsto. Nechat v ledničce 30 minut odpočinout.
Těsto rozdělit na čtyři díly a každý rozválet na kulatý plát.Nechat na vále přikryté utěrkou. Rozválené pláty rozkrajet na 8 dílků a na kraj každého dílku dát lžíci náplně.Stočit do rohlíčků a dát na plech. Potřít rozšlehaným žloutkem a nechat v chladu 15 minut odležet. Pect v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut. Po upečení nechat vychladnout na kovové mřížce.

Náplň:  Vodu smíchat se sušeným mlékem a cukrem a přivést k varu. Přidat pomleté oříšky, povařit asi 2 minuty, nechat vychladnout a zamíchat nastrouhané piškoty.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář