Jdi na obsah Jdi na menu
 


Želatinová pasta

15. 2. 2014

 

(podle slovenské cukrářky Dáši Benkovské na potahování a na kytičky )

  • 15 g želatiny /oetker /zel.jpg
  • 45 ml vody
  • 45 ml tekuté glukózy /lze nahradit pšeničným nebo kukuřičným sirupem – hmota ale nebude krásně bílá /
  • 15 ml glycerínu / lze koupit v lékárně /
  • 750 g mletého cukru
  • esence

 Polovinu vody nalít na želatinu.Druhou polovinu vody dát vařit.Když bude vřít vlít do ní glukózu a glycerín.Chvíli povařit, vypnout a přidat rozpuštěnou želatinu. Dobře promíchat a rozpustit. Vmíchat cukr a až se začne tvořit koule přenést na desku a hníst dohladka Vznikne bílá pasta bez trhlin.
- když je tuhá – přidat po troškách vařící vodu
- když je slabá – přidat cukr.
 Během hnětení potírat ruce ztuženým tukem. Pasta je dobrá na potahování i na kvítka. Podobná je hmotě K2.

ze.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář