Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cukrová hmota

15. 2. 2014

 /Tato hmota je dobrá na jednoduché kytičky a na figurky.Růžičky a složitější kvítka jdou dost špatně./
Hmota není náročná na propracování,ale není tak pružná jako marcipán.Z této dávky je malé množství. 

  • 2 lžíce cukr krupicech2.jpg
  • 3 lžičky sušeného mléka
  • 3 lžičky mletého cukru
  • 1 lžíce vařící vody
  • 1 lžička másla
  • Na obarvení višňová nebo pomerančová šťáva,barvy potravinářské

 Cukr zalít vařící vodou a povařit na nit. V misce smíchat prosátý mletý cukr se sušeným mlékem,přidat máslo,svařený cukr a nejdřív vařečkou,potom prsty připravit hmotu. Pokud se zdá být řídká - přidat sušené mléko.Obarvit kapkou sirupu nebo barvou. Hladkou a hustou hmotu velmi tence vyválet a vykrajovat kytičky.
 Nedá se skladovat,stráci rychle na kvalitě.Je třeba s ní modelovat hned.

 

ch3.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář