Cukrová hmota
/Tato hmota je dobrá na jednoduché kytičky a na figurky.Růžičky a složitější kvítka jdou dost špatně./
Hmota není náročná na propracování,ale není tak pružná jako marcipán.Z této dávky je malé množství.
- 2 lžíce cukr krupice
- 3 lžičky sušeného mléka
- 3 lžičky mletého cukru
- 1 lžíce vařící vody
- 1 lžička másla
- Na obarvení višňová nebo pomerančová šťáva,barvy potravinářské
Cukr zalít vařící vodou a povařit na nit. V misce smíchat prosátý mletý cukr se sušeným mlékem,přidat máslo,svařený cukr a nejdřív vařečkou,potom prsty připravit hmotu. Pokud se zdá být řídká - přidat sušené mléko.Obarvit kapkou sirupu nebo barvou. Hladkou a hustou hmotu velmi tence vyválet a vykrajovat kytičky.
Nedá se skladovat,stráci rychle na kvalitě.Je třeba s ní modelovat hned.